Bürokraatia selgroog tuleb murda!

Allolev kohtuotsus on küll ühe Nõmmel asuva maja ehitusloa kohta, kuid selle teadvustamisel on oluliselt laialdasem mõju – tegemist on pretsedenti loova lahendiga, mis loodetavasti annab ka teistele abi oma õiguste eest seismisel. Palju on kirutud, kuivõrd kaua menetletakse Tallinna linnas ehituslube, detailplaneeringutest rääkimata. Mingid seaduses etteantud tähtajad ei loe linnabürokraatidele midagi. Nad tunnevad endid karistamatutena ja mõnitavad sõna otseses mõttes ettevõtlikke inimesi, kelle tegevus on paljudel juhtudel aastateks alusetult peatatud.


Kohtuotsus haldusasi nr 3-21-188


Kõik noogutavad kaasa, et ametnike omavoli on ületanud igasugused piirid ja sama targalt minnakse jälle eluga edasi. Arendajad ei julge oma nimega ametnikke kritiseerida, sest nad kardavad. Samas sarjab ajakirjandus ja ka avalikkus neid ärimehi kes käivad linnaisade jutul, lootes, et nende positsioon kuidagi paraneks.

Tegelikult on absurdse olukorra põhjustanud just need ametnikud, kes ei järgi seadust ja üritavad leida kõikvõimalikke viise omavoli õigustamiseks. See jama peab ükskord lõppema. Iga otsuse all on nimi, iga nime taga konkreetne isik, kes peab oma seaduserikkumise eest isiklikult vastutama. Ja vastutama otsese kahju tekitamise korral oma isikliku varaga.

Selle konkreetse seaduserikkumise eest vastutavad otseselt  TLPA miljööalade spetsialist Kristiina Liinak, endine TLPA ameti juht Ignar Fjuk, praegune TLPA juht Ivari Rannamaa, õigusosakonna juhataja Eva Vanamb ja ka asjaga kursis olnud linnapea Mihhail Kõlvart.

Need on inimesed, kes peaksid linnale tekitatud kahju, kohtukulude näol kinni maksma. Samuti tekib õigustatud küsimus – kas sellised inimesed ikka on pädevad oma ametikohtadel töötama?

One thought on “Bürokraatia selgroog tuleb murda!”

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: