Meie Maa: Raudvere romaan raamatupoe müügitopis

Autor: Ivika Laanet-Nuut
Esmaspäev, 20. november 2017

Laupäeval esitles teist korda Kuressaares, seekord Rahva Raamatus oma trükisooja esikteost “Hüüdnimi Eestlane” Harry Raudvere.

Raamatu esimene tiraaž on peaaegu läbi müüdud ja romaan on Rahva Raamatu müügitopis esimese kümne seas.

“Ma tõesti ei oleks osanud arvata, et nii hästi läheb,” rõõmustas Raudvere, lisades samas, et ka laupäevane esitlus oli täitsa tore. “Rahvast oleks võinud küll rohkem alla, aga need, kes kohale tulid, olid juba raamatuga end kurssi viinud.

Nad ütlesid, et neil tuli seda lugedes selline deja vu tunne (Prantsuse keeles déjà vu, ehk otsetõlkes juba nähtu illusioon), ja see oli mulle väga positiivne tagasiside.”

Meeldiva üllatusena tuli autori jaoks ka see, et raamat on Rahva Raamatu müügitopis kümne esimese seas.

Saaremaal oli tegemist juba teise esitlusega. Raamatut tutvustati ka Tallinnas ja Tartus. Ning läbi on müüdud praktiliselt terve esimene tiraaž. Müügil on oktoobrikuus ilmunud raamatuid vaid nii palju, kui neid raamatupoodides veel saada on.

Autoril erakordne anne

Pedagoog ja giid Maria Peep, kes viibis ka laupäeval esitlusel, tähendas, et tema hakkas raamatut lugema just sellepärast, et ta tahtis teada vene elu kohta. Maria on enda sõnul väga palju Venemaal käinud, nimelt oli ta 15 aastat grupisaatja. Peebu sõnutsi on Raudverel erakordne anne kirjutada. “Tal on väga hea ja suurepärane jutujooks ning ta tunneb vene elu hästi.

Erootika, selle peale ei oska ma midagi arvata ja mind see ei häiri. Kui on seal lehekülg voodistseeni, siis mind see ei huvita,” rääkis Peep, kellel on 660-leheküljeliselt raamatust lugeda jäänud veel paarsada.

Mariale meeldib eriti see, et raamatus on selliseid väga häid nõukogude aja ütlemisi, mis ei ole küll päris kõnekäänud ega vanasõnad. Ka on raamatus palju põnevaid kohti.

Väga huvitav lugu on näiteks sellest, et kui sel ajal oli inimestel vähe toitu, ja ühel mehel oli diagnoositud kehvveresus, siis kirjutas arst kirjutas talle välja 100 grammi vorsti, Doktorivorsti. Et see annaks jõudu.

Peagi on ilmumas ka raamatule järg. Käsikiri on autori sõnul juba koos, aga kuna trükikojad on seoses aastalõpuga ülekoormatud, siis otsustati jätta selle trükkimise järgmisesse aastasse. Teose teine osa tuleb sama mahukas kui esimene.

allikas: Meie Maa

2 kommentaari “Meie Maa: Raudvere romaan raamatupoe müügitopis”

    1. Tere!
      Veel ei saa kindlat kuupäeva lubada.
      Kohe kui kuupäev selgub, anname sellest kodulehel ja Facebook-i vahendusel teada.
      Parimate soovidega!

      Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.